Συνέντευξη Σμαράγδα Μιχαήλ, CEO Michael Α.Ε. — Βιομηχανία Κατασκευής Ελατηρίων & Μεταλλικών Εξαρτημάτων

Κυρία Μιχαήλ ακούγοντας τους ήχους από τα μηχανήματα που δουλεύουν συνεχώς και βλέποντας όλα αυτά τα μεταλλικά εξαρτήματα, τα ελατήρια, αναρωτιέμαι που χρησιμοποιούνται όλα αυτά; Σε ποιούς τομείς;

Αυτή η ερώτηση μου προκαλεί μεγάλη χαρά. Οι εικόνες και οι ήχοι αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της ζωής, και η ύπαρξή τους προσδίδει στην εταιρεία χαρακτηριστικά ενός ζωντανού και υγιή οργανισμού. Κάθε επιμέρους κλάδος και κομμάτι της αποτελεί γρανάζι ενός καλοκουρδισμένου συστήματος, και όλα μαζί συνεργάζονται με σκοπό την άριστη παραγωγή και την επίτευξη της τελειότητας για τα προϊόντα που παράγουμε. Τα ελατήρια βρίσκονται παντού — από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως το στυλό που γράφετε αυτή τη στιγμή, το φωτιστικό στο γραφείο σας, το πόμολο της πόρτας, το παράθυρο που ανοιγοκλείνετε, οι ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σας, μέχρι πολύπλοκα και μεγίστης ασφαλείας συστήματα όπως αυτό της προσγείωσης που βρίσκεται στα αεροπλάνα, συστήματα βιομηχανίας και ειδικά εξαρτήματα για την υγεία και την αεροδιαστημική.

ΚΑΘΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΡΑΝΑΖΙ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.

Ποιά είναι η διαδικασία σχεδιασμού ενός ελατηρίου; Σχεδιάζονται με το χέρι;

Η πλέον καθημερινή δραστηριότητα της υπολογιστικά καθοδηγούμενης σχεδίασης (CAD & CAM) προσδίδει ακρίβεια, άνεση και γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό βέβαια γίνεται σε απόλυτη συνεργασία με τον πελάτη μας για την επίτευξη της άριστης λειτουργίας, απόδοσης του ελατήριου στην εκάστοτε εφαρμογή.

Ποιές είναι οι δυσκολίες στην φάση κατασκευής και τι επηρεάζει το τελικό κόστος;

Όπως γνωρίζετε καλά κι εσείς, μέσω των δικών σας δραστηριοτήτων, πάντα υπάρχουν δυσκολίες σε περίπλοκα συστήματα. Όμως τις βλέπουμε σαν προκλήσεις. Πάντα θα υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, ή ένα ζήτημα που πρέπει να δουλευτεί περαιτέρω. Κι εμείς με τη σειρά μας πάντα ψάχνουμε να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε εμείς και ο πελάτης μας, και εκεί επικεντρωνόμαστε, στη λύση αυτού.

ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ

Ο 2ος νόμος της θερμοδυναμικής της δράσης — αντίδρασης είναι ξεκάθαρος και τα προβλήματα είναι πάντα μέσα στη ζωή και κατά συνέπεια σε οποιαδήποτε επιχείρηση.

Το κόστος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή ενός συνεργάτη και επηρεάζεται από:

1) Την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται, της οποίας η άριστη ποιότητα είναι υψίστης σημασίας για τη διαμόρφωση σωστού προϊόντος. Διατηρούμε συνεργασία με τους πιο αξιόπιστους οίκους χάλυβα της Ευρώπης, αγοράζοντας από αυτούς με οικονομίες κλίμακος, παρέχοντας παράλληλα σημαντικά οφέλη για τους πελάτες μας.

2) Τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, μας καθιστούν τους μοναδικούς στην αγορά με πραγματική τεχνολογία αιχμής και δυνατότητα παραγωγής σε εξαιρετικές τιμές για ένα ή εκατομμύρια κομμάτια. Έχουμε τη δυναμική να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν στην καλύτερη τιμή.

3) Ο αυστηρός ποιοτικός έλεγχος αποτελεί πανάκεια σε κάθε εξάρτημα που παράγουμε. Σαν βιομηχανία διεξάγουμε τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους και κατέχουμε τις τελευταίες πιστοποιήσεις ISO. Έτσι κάθε πελάτης, συνεργάτης, καταναλωτής να διαπιστώνει με την πάροδο του χρόνου την αποτελεσματικότητα, την άριστη ποιότητα και την αντοχή τους.

Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει τη MICHAEL-SA ηγέτιδα εταιρεία στην βιομηχανία κατασκευής ελατηρίων;

Τα βασικά στοιχεία που μας ξεχωρίζουν είναι:

  1. Μηχανολογικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

2) Άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό με συγκεκριμένη μεθοδολογία εργασίας και επίλυσης οποιονδήποτε προβλημάτων.

3) Προσεκτική ανάλυση των απαιτήσεων του πελάτη ώστε να ικανοποιηθούν στο έπακρο. Αναπτύσσουμε άρρηκτες σχέσεις συνεργασίας, γινόμαστε μία ομάδα με έναν κοινό στόχο, το άριστα ποιοτικό και λειτουργικό εξάρτημα.

4) Κατοχή τελευταίων πιστοποιήσεων ISO και αυστηρή τήρηση τους σε όλα τα στάδια της δραστηριότητας μας, από την λήψη της παραγγελίας έως την παράδοση της στον πελάτη μας.

5) Λειτουργία όλων των τμημάτων της εταιρίας με περιβαλλοντική συνείδηση, εφαρμόζοντας όλες τις διαδικασίες που απαιτούν τα πρότυπα.

Επέκταση του κύκλου εργασιών σας στο εξωτερικό. Είναι μία πρόταση που θα μπορούσε να τρομάξει άλλους επιχειρηματίες που ζούν και εργάζονται στον Ελλαδικό χώρο. Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός είναι μεγάλος με τους Κινέζους και τους Ινδούς και Τούρκους να έχουν κατακλύσει την παγκόσμια αγορά.

Η εταιρεία μας έχει Ευρωπαϊκή παρουσία, τεχνογνωσία που λίγες εταιρείες διαθέτουν, και μετράει 60 χρόνια στην αγορά. Ένα πολύ βασικό σημείο που θα πρέπει να τονίσω στους μελλοντικούς, αλλά κυρίως στους υπάρχοντες πελάτες μας είναι το εξής:

Δεν κυνηγάμε το βραχυπρόθεσμο κέρδος με ρίσκο να προκύψουν προβλήματα για τους συνεργάτες μας.

Mετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας μας αντιθέτως, προβλήματα που προβλέπουμε ότι δύνανται να προκύψουν, υπολογίζονται από εμάς εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα το κέρδος για εμάς να έρχεται αργότερα.

Κατά δεύτερον, η άριστη ποιότητα παραγόμενου προϊόντος δημιουργεί αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ.

H τήρηση χαμηλών τιμών χωρίς όμως να θυσιάζεται ποτέ η ποιότητα.

Η τεχνογνωσία και η παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων στον τομέα της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης πάνω σε αυτήν.

Προσφέρουμε άμεση επικοινωνία και σοβαρή και άμεση υποστήριξη στους πελάτες μας. Δεδομένων των παραπάνω, προχωράμε μπροστά με μια μακροπρόθεσμη στρατηγική ανέλιξης, βαδίζοντας σταθερά στα πλαίσια της Ελλάδας και του εξωτερικού, πάντα ανταποκρινόμενοι στα προσκείμενα προβλήματα. Έχοντας ήδη συνεργάτες από όλες τις βαλκανικές χώρες, από την Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Κύπρο, Νότια Αφρική, Πολωνία, Τουρκία, Τσεχία, μένουμε έτοιμοι για το επόμενο στάδιοΚατεβάστε την συνέντευξη εδώ

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.